peak logo

EN

NO

Case

Socialforvaltningen indførte fælles metode for gevinstrealisering

Print Friendly, PDF & Email

Løbske projekter og ineffektiv gevinstmåling gjorde det nødvendigt for Københavns Kommune at indføre gevinstrealisering som metode i deres projektmodel. På den måde øgede de både deres projekteffekter og dokumentationen.

Problem

Socialforvaltningen i Københavns Kommune havde problemer med at få det fulde udbytte af de mange projekter, der blev sat i gang. Dette skyldtes blandt andet en manglende evne til at måle på, om de rent faktisk realiserede de planlagte gevinster som følge af projekterne. Og uden en effektiv gevinstmåling, er det svært at få den viden, det kræver at kunne agere effektivt og sikre udbytte – uanset om det er en effektivisering eller besparelse, der skal opnås. Derfor havde Socialtforvaltningen brug for en metode til at sikre både metode og måling af deres projektudbytte.

Solution

Peaks konsulenter hjalp med at indføre gevinstrealisering som metode i Socialforvaltningens projektmodel. Målet var at etablere en metode og rammeværk til brug i alle projekter af en vis størrelse og i projekter, som havde en kritisk betydning for forretningen eller politisk bevågenhed. På den måde får Socialforvaltningen nu vurderet potentialet af hver enkelt projektidé og frasorteret de knapt så gode idéer. Samtidig er der skabt processer for dokumentationen af gevinstrealiseringen, så det er nemmere at se om tidligere projekter har skabt værdi – og at skabe enighed om, hvad der skal ske i kuldsejlede projekter.

I dag vurderes Socialforvaltningen at være en af de organisationer i Danmark, der er længst fremme ift. gevinstrealisering.

Results

0 år
fra påbegyndt til forankret metode

Skal I indføre gevinstrealisering i organisationen?

I Peak sætter vi en dyd ud af at tydeliggøre gevinster i vores kunders projekter. Uanset om det er som konsulenter på opgave, som rådgivere eller i kraft af vores kompetenceudvikling. Står I i en situation, hvor gevinstrealisering skal til at spille en mere udtalt rolle i organisationen, har vi flere tilgange til, hvordan I kommer i gang.

Read our other cases

No data was found

Feel free to reach out:

info@peakconsulting.dk | Tlf: +45 3526 2880

Din tilmelding er registreret

Tak for din tilmelding, der nu er modtaget. Der er en bekræftelse på vej til din indbakke. 

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til ms@peakconsulting.dk

Tilmelding til: Morgenseminar om den agile stat

Udfyld formularen og tilmeld dig seminaret. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Bemærk: Vi forbeholder os retten til at afvise din tilmelding, hvis vi vurderer, at din profil ikke matcher målgruppen for seminaret. 

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til ms@peakconsulting.dk

Tilmelding til SAFe Forum 16. marts 2022

Udfyld formularen og tilmeld dig SAFe forum 16. marts 2022

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Tilmelding til Årets projektdag 19. maj 2022

Bemærk: Konferencen er udsolgt, men du kan skrive dig på venteliste og få besked, hvis der er afbud. 

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik og handelsbetingelser

Hvis du har problemer eller spørgsmål til tilmelding, så skriv til ms@peakconsulting.dk